Sukob navijača u Banjoj Luci, nekoliko osoba uhapšeno
Detalj sa jučerašnjeg meča FOTO: FK Rudar Prijedor

U sve bila uključena i maloljetna lica

Sukob navijača u Banjoj Luci, nekoliko osoba uhapšeno

S. Mlaćo

Jučerašnji meč Prve lige RS između BSK i Rudar Prijedor donio je i nemile scene.

Jučerašnji meč Prve lige RS između BSK i Rudar Prijedor donio je i nemile scene.

Susret je odigran u Banjoj Luci,a došlo je do sukoba nekoliko navijača.

Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a policija je radom na terenu došla do informacija o učesnicima sukoba i nekoliko osoba je uhapšeno.

Sve je navedeno i u izvještaju službenika PS PU Banja Luka.

Prema izvještaju, lice B.L. iz Banjaluke i dva maloljetna lica također iz Banja Luke se sumnjiče da su fizički napali dvoje oštećenih lica nakon završetka utakmice. Nasilnici su navodno zadali više udaraca po cijelom tijelu oštećenima, što je rezultiralo tjelesnim povredama i njihovom hospitalizacijom u Univerzitetskom – kliničkom centru Republike Srpske.

Oglasi

"Lice B.L. je uhapšeno pod sumnjom da je počinilo krivično djelo “Nasilničko ponašanje.” Što se tiče maloljetnih lica uključenih u incident, preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku", stoji u izvještaju policije.

U istom incidentu jedna osoba je bila prisutna i na drogu.

"Također, lice S.K. iz Banja Luke je lišeno slobode zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama. Osim toga, tokom ispitivanja je otkriveno da je S.K. bio pozitivan na prisutnost opojne droge THC u svom organizmu.

Sve nadležne institucije, uključujući dežurnog tužioca, tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, dežurnog sudiju Osnovnog suda u Banja Luci – Odjeljenje za prekršaje i Centar za socijalni rad Banja Luka, obaviještene su o incidentu", stoji u izvještaju policije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Kada je zeleni teren u pitanju, jučerašnji meč na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Banjoj Luci pratilo je 300 gledalaca.

U Prvoj ligi Republike Srpske trenutni lider je FK Radnik Bijeljina, a prvi pratioci su mu FK Rudar Prijedor i FK Laktaši.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi