Navijači Barcelone iznenađeni kada su čuli koga Valverde želi dovesti

Mogu aktivirati otkupnu klauzulu

Navijači Barcelone iznenađeni kada su čuli koga Valverde želi dovesti

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok za Barcelonu još uvijek nije završio jer su na Camp Nou najavili da će dovesti barem jedno zvučno pojačanje za novu sezonu.

Prema pisanju španskih medija prva želja katalonskog kluba je Willian, ali Chelsea ne želi tako lako prodati Brazilca. Jasno da Barca nakon odlaska Andresa Inieste mora pojačati vezni red, a svoj prijedlog za novo pojačanje dao je i trener Ernesto Valverde.

Valverde je iznenadio čelnike Barcelona kada je rekao da bi rado u svojoj ekipi vidio veznjaka Valencije, Danija Pareja. Ovaj igrač se i prošle godine nalazio na meti Barce, ali tada Valencia nije željela da ulazi u pregovore.

Ipak, čini se da Barcelona sada ima sve u svojim rukama jer može aktivirati otkupnu klauzulu od 50 miliona eura koju Parejo ima u svom ugovoru sa Šišmišima. Parejo ima ugovor do ljeta 2020. godine, a otkupna klauzula na snagu je stupila završetkom prošle sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi