Navijači Barcelone žele Heynckesa na klupi

Traži se nasljednik Vilanove

Navijači Barcelone žele Heynckesa na klupi

Edmir Škorić

Prema anketi u dnevnom listu Sport, navijači Barcelone za novog trenera žele Juppa Heynckesa.

Barcelona je ostala bez trenera u petak navečer nakon što je Tito Vilanova primoran nastaviti borbu za život, odnosno liječenje od raka pljuvačne žlijezde.

Na Nou Campu su kazali kako će sljedeće sedmice imenovati novog trenera, a spominjalo se nekoliko kandidata. No, navijači Barce najradije bi Heynckesa, koji j s Bayernom osvojio trostruku krunu prošle godine.

Osim toga, njegov Bayern je razbio Barcelonu u dva susreta polufinala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Heynckes je napustio Bayern krajem sezone, a ovog ljeta za njegovog nasljednika imenovan je Pep Guardiola, bivši strateg upravo Katalonaca. Skoro 40 odsto Barcinih navijača želi Heynckessa na klupi svog najdražeg tima.

Na drugom mjestu, prema toj anketi, nalazi se Marcelo Bielsa. Među kandidatima su i Andre Villas-Boas iz Tottenhama, te bivši igrač Barce i nekadašnji trener Rome Luis Enrique. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.