Navijači Bešiktaša su požalili zbog odlaska u Tiranu

Žestoki napadi

Navijači Bešiktaša su požalili zbog odlaska u Tiranu

E. Škorić

U drugom pretkolu Konferencijske lige Bešiktaš je sinoć gostovao u Tirani, gdje je novom pobjedom ovjerio prolaz u treće pretkolo i očekuje ga sada duel sa Nefčijem, krvnikom našeg Željezničara.

Bešiktaš je u Istanbulu prošlog četvrtka slavio s 3:1, a u Tirani je došao do nove pobjede (2:0) golovima Amarteyja i Aboubakara.

Albanski predstavnik se tako oprostio od Evrope, a prije samog početka duela na Kombetare areni viđene su neke ružne scene.

Navijači domaćeg tima palili su baklje i ubacivali ih u teren, zbog čega je sudija povukao igrače u svlačionicu, da bi utakmica počela sa 15 minuta zakašnjenja.

Došlo je i do obračuna među navijačima dva tima na tribinama. Potom je nakon utakmice došlo do napada na turske navijače, a postoje i snimci na internetu koji to dokazuju.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/hooliganscz1999/status/1687221568206704641[/twitter]

Bilo je raznih obračuna tokom večeri u Tirani, nekoliko navijača Bešiktaša je povrijeđeno, ali oni su tu koji na kraju imaju više razloga za slavlje jer su nastavili svoj evropski pohod.

Slijede dueli sa Nefčijem, koji je u dva duela izbacio Željezničar i koji pod vodstvom Adriana Mutua igra jako dopadljiv nogomet, no nema nikakve sumnje da ovaj put uloga favorita pripada Turcima.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Top Komentari

HBSC
Ahahahahshsh braca se posorala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi