Navijači Borussije i sretni i tužni zbog novog pojačanja

Stigao napadač iz Freiburga

Navijači Borussije i sretni i tužni zbog novog pojačanja

Uz Milan, Borussia je za sada najaktivniji veliki evropski klub u ljetnom prelaznom roku koju zvanično još nije ni počeo.

Milioneri su danas predstavili već četvrto pojačanje za novu sezonu, a riječ je o napadaču Maximilianu Philippu koji stiže iz Freiburga.

Ovaj 23-godišnji Nijemac je za Borussijom potpisao petogodišnji ugovor, a plaćen je 20 miliona eura.

Koliko god navijači Borussije bili sretni zbog dovođenja mladog i kvalitetnog napadača, toliko su i tužni jer Philippov dolazak vjerovatno znači odlazak Aubameyanga. Gabonac je dugo na izlaznim vratima kluba i sada se zaista čini da je njegova epizoda u Dortmundu okončana.

Vrijedi istaći da Philipp može igrati i na poziciji iza najisturenijeg napadača, pa će moći zamijeniti Reusa koji će zbog nove povrede morati na višemjesečnu pauzu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za Philippa su ovog ljeta interes pokazali RB Leipzig i Tottenham, ali je Borussia bila najkonkretnija.

Podsjetimo, za Borussiju su za vrijeme pauze potpisali Omer Toprak (Bayer Leverkusen), Mahmoud Dahoud (Bor. Monchengladbach) i Dan-Axel Zagadou (Paris St. Germain), a tu je i mladi Alexander Isak koji je došao iz AIK-a.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi