Navijači Cardiffa pojedine igrače  već "poslali" u Sarajevo

U Cardiffu diskutuju o potpisanoj saradnji sa Sarajevom

Navijači Cardiffa pojedine igrače već "poslali" u Sarajevo

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je ugovor o saradnjii as engleskim premierligašem Cardiff Cityjem.

Na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare u prostorijama FK Sarajevo potpisan je ugovor o saradnji. Ispred Sarajeva prisustvovali su direktor kluba Dino Selimović, potpredsjednik kluba Edis Kusturica te Feđa Kusturica, navijač Sarajeva koji je organizovao čitav događaj.

Cardiff su predstavljali vlasnik kluba Vincent Tan, malezijski poduzetnik težak 1.2 milijarde dolara, te izvršni direktor kluba Simon Lim, odnosno direktor velškog kluba Michael Isaac.

Klub koji se natječe u engleskoj Premier ligi želi pomoći bordo klubu. Mladi i kvalitetni igrači Sarajeva mogli bi u budućnosti prelaziti u Cardiff, dok se očekuje da i neki igrači krenu u suprotnom pravcu. Tako se na forumu Cardiff Cityja (cardiffcityforum.co.uk) vodi rasprava među navijačima velškog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na forumu veći broj korisnika komentira današnju vijest. Forumaši i navijači Cardiffa već su označili nekoliko igrača koji bi mogli biti pozajmljeni Sarajevu, među kojima je i bivši igrač Maribora Velikonja, zatim Harris, John O'Sullivan, Mansaray...

Jedan od forumaša kaže da bi to bilo dobro za njihove igrače, jer bi igrali Evropsku ligu sa Sarajevom. Postoje i oni koji su protiv ovakvog poteza, koji smatraju da bh. liga nije jača od slovenske, te da njihov klub neće dobivati kvalitetne igrače u budućnosti. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije