Navijači Čelika utakmicu će "pratiti" ispred južne tribine

Derbi starih rivala na Bilinom polju

Navijači Čelika utakmicu će "pratiti" ispred južne tribine

D. Kurbegović

Utakmicom Čelik - Željezničar u subotu će biti završena nogometna sezona u Premijer ligi, koja će između ostalog ostati upamćena po bojkotu domaćih utakmica Čelika od strane njegovih najvatrenijih navijača - Robijaša! 

I dok će na terenu Bilinog polja sigurno biti "vatreno" obzirom da gostima pobjeda u slučaju neuspjeha Sarajeva, donosi naslov prvaka BiH, ovaj derbi proći će bez "navijačkog obračuna"

Najvatreniji navijački zeničkog kluba su ostali dosljedni svome stavu, da neće pratiti domaće utakmice dok se ne usvoji novi Statut kluba i novi sistem upravljanja NK Čelik. U subotu, za 16 sati, sat prije početka utakmice, Robijaši i ostali simpatizeri "crveno - crnih" okupit će se kod Turske česme na Kamberovića polju, odakle će krenuti u protestnu šetnju ulicama Zenice. Predviđeno je da se protestna šetnja završi ispred južne tribine Bilinog polja, gdje će nastaviti borbu za usvajanje Statuta i novog sistema rada.

Prazne tribine i masa navijača koji svaku domaću utakmicu "posmatraju" ispred južne tribine stadiona su najbolji pokazatelj nužnosti reformskih procesa, želja je naravno da se klub vrati na mjesto koje mu i pripada, a to je vrh nogometa u našoj zemlji.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.