Povratak gledalaca u Engleskoj već narednog mjeseca
Foto - EPA

Probna faza

Povratak gledalaca u Engleskoj već narednog mjeseca

M. Šljivak

Navijači u Engleskoj na tribine bi se trebali vratiti narednog mjeseca.

Fudbalska asocijacija Engleske je sa britanskom vladom dogovorila da se na utakmici finala Carabao kupa na Wembleyju na tribinama nađe određeni broj gledalaca.

Tako će na meču Manchester Cityja i Tottenhama na Wembleyju biti između 4.000 i 8.000 gledalaca, a uglavnom će to biti lokalni stanovnici i predstavnici zdravstvenih ustanova.

Pravila dolaska još uvijek nisu određena, ali će se vjerovatno tražiti dokaz o vakcinaciji ili negativan test na koronavirus.

Utakmica Carabao kupa igra se 25. aprila i ova utakmica će poslužiti kao proba za lagani proces povratka publike koji se planira već u maju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi