Mourinho i Tottenham se brzo oporavili od šoka iz Zagreba: Trijumf Spursa na teškom gostovanju
Foto - EPA

Savladali Aston Villu

Mourinho i Tottenham se brzo oporavili od šoka iz Zagreba: Trijumf Spursa na teškom gostovanju

M. Šljivak

Tottenham je večeras u zaostaloj utakmici 18. kola engleske Premier lige savladao na gostovanju ekupu Aston Ville sa 2:0.

Spursi su u ovaj meč ušli nakon katastrofe u Zagrebu i poraza od Dinama sa 3:0 i jednostavno im je pobjeda trebala za bilo kakve nade o Ligi prvaka u nastavku sezone.

I došli su do trijumfa, pa Jose Mourinho malo lakše diše nakon svega, ali do kraja će morati da budu perfektni ako žele završiti prvenstvo među četiri najbolje ekipe.

Vodstvo Tottenhamu donio je Carlos Vinicius u 29. minuti. Bila je to odlična akcija Kanea i Lucasa, a nesebičnu asistenciju Vinicius pretvara u gol za prednost od 0:1.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do 68. minute meča kada Harry Kane povećava prednost. Izborio se napadač Spursa za penal, a zatim ga je pretvorio u gol za konačnih 0:2.

Tottenham je trenutno šesti sa 48 bodova i imaju tri boda manje od Chelseaja koji trenutno zauzima četvrto mjesto. Villa je 10. sa 41 bodom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 18. kolo:

Aston Villa - Tottenham 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi