Navijači FK Sloboda od danas mogu postati i članovi kluba

Novosti s Tušnja

Navijači FK Sloboda od danas mogu postati i članovi kluba

FK Sloboda danas je objavila kako navijači konačno mogu da postanu i članovi kluba. 

U izjavi predsjednika Elmira Šećerbegovića navodi se:

"Danas od 12.00 sati svi simpatizeri i ljubitelji Slobode, koji žele postati članovi kluba mogu to da urade na oficijalnoj stranici našeg kluba, dok se mogu učlaniti i u prostorijama kluba kao i u CD SHOPU MIDO na Korzu. Svi članovi će imati razne pogodnosti od kluba, a samim time i pokazaće da vjeruju u novu viziju kluba jer i vi ste dio Slobode bez koje ovaj klub ne može".

Inače, cijena članske karte iznosit će 25 KM. 

Na današnjoj press konferenciji predsjednik kluba se dotakao i najbolnijeg stanja u Slobodi - finansija. Rekao je da je situacija mnogo bolja ali da predstoji još mnogo poslao. Dodao je da se duguje fudbalerima da to niko ne spori, ali da će se u klubu potruditi da sve to riješe.

"Nismo se od januara oglašavali pa želimo da objasnimo ljudima dokle smo stigli. Nova sezona je pred nama i nadamo se da će krenuti u augustu, bez obzira na lošu epidemiološku situaciju. Sve to utiče na psihu fudbalera i trenera, ali se nadam da će biti sve to uredu. Imali smo puno upita hoće li biti publike, ali po nekim našim predviđanjima da će to biti bez publike krenuti. Nadamo se da će ipak publika biti jer oni su naša najveća prednost", rekao je Šećerbegović te dodao:

"Ono što je najbolnija stavka Slobode su bile financije. Znate godinama kakvo je stanje ovdje, bili smo jako blizu scenarija da nam se desi ono što se desilo našim sportskim prijateljima iz Zenice. Za sada smo u nekoj mirnoj luci što se tiče financiranja i to je jedna od pozitivnih stvari. Moramo nastaviti ovim tempom da to bude sve uredu"

"Želim da dodam da smo uspjeli da dugove na razne načine smanjimo, da smanjimo za jednu ozbiljnu svotu. Svako koga nešto zanima što se dešava u klubu svaki dan je dobro došao da pita i vidi. Nadamo se krajem 2021. godine da klub dovedemo na pozitivnu nulu. Koronavirus je dosta problema napravio našem klubu kako nama tako i u svijetu. Imamo dosta problema što se tiče toga, ali ubjeđen sam da ćemo naći riješenje. Imamo dosta još problema ali radimo korak po korak. U Slobodi je jako puno problema, ali obećavamo da ćemo se zadržati na našem planu da vratimo sve dugove i da idemo ka podmlađivanju ekipe. Nadamo se svakog ljeta i zime da ćemo napraviti neki transfer kako bi klub mogao živjeti. Ne možemo samo živjeti od donacija, moramo napraviti klub samoodrživim"

"Čujem neke priče kako je sadašnja ekipa jako mlada, naivna i nećemo ispasti kako pojedini kažu. Ostalo je dosta fudbalera iz prošlog saziva koji imaju više od 50 utakmica imaju u svojim nogama, tako da ako govori se da je ovo neiskusna ekipa to apsulutno ne stoji. Želimo napraviti balans mladih i starijih fudbalera. Želim naglasiti da imamo dugova prema fudbalerima, povjeriocima i slično, ali sve ćemo to riješiti.

"Pokušavamo obezbjediti što više sredstava da nam naredna sezona prodje bez problema. Čujem kako neki kažu da stanje nije bolje u Slobodi je u najmanju ruku neosnovano. Pozivam sve ljubitelje i navijače Slobode da se strpe, jer ti mladi fudbaleri počinju igrati te nije im potrebna dodatna nervoza. Mi vjerujemo u našu djecu i naše mlade momke te nadamo se da će ih što više igrati u prvom timu, što će biti naša filozofija. Želimo da ih uparimo uz starije momke, te da napravimo Slobodu stabilnim klubom, kako bi mogli napraviti što više izlaznih transfera".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim ove novosti, iz Slobode su ranije u toku dana obavijestili javnost kako će 15. jula u Sarajevu igrati prijateljski susret protiv istoimenog domaćina.

Podsjetimo, klub s Tušnja je prije dva dana odigrao prvi prijateljski meč u sklopu priprema za novu sezonu. U Bukinju je savladana reprezentacija Tuzlanskog kantona sa 2:0.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Make075
Bravo Šećo, podrška!
6 1
realista1982
Moramo ovo podržati, pružiti šansu ljudima koji su pokazali da rade na poboljšanju...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi