Navijači Galate večeras slave Erena Derdiyoka

U šestoj minuti nadoknade do pobjede

Navijači Galate večeras slave Erena Derdiyoka

E. Čaušević

Fudbaleri Galatasarayja savladali su večeras na gostovanju Antalyaspor (3:2) u okviru 23. kola turske Superlige.

U sjajnoj utakmici u Antaliji Galata je večeras ostvarila novu pobjedu golom u šestom minutu sudijske nadoknade. Gosti su do prednosti stigli u 24. minuti kada je nakon asistencije Josuea mrežu domaćih zatresao Bruma.

Samo 12 minuta kasnije Galata je udvostručila svoju prednost. Josue je ponovo bio u ulozi asistenta, a u listu strijelaca ovaj put upisao se Derdiyok. Ipak, Antalyaspor je do kraja prvog dijela uspio da smanji na 1:2 golom Etamea.

Na samom startu drugog poluvremena Antalija je izjednačila na 2:2 preko Kadaha i činilo se da će doći do preokreta jer su gosti u finišu meča igrali s igračem manje nakon što je crveni karton zaradio Bruma.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ipak, u šestoj minuti sudijske nadoknade uslijedio je šok za domaće navijače jer je Derdiyok postigao drugi gol na meču i donio veoma važnu pobjedu svojoj ekipi. Bh. internacionalac Kenan Horić u igru je ušao u 78. minuti utakmice. Galatasaray je treći na tabeli sa 43 boda, dok je Antalyaspor na šestom mjestu sa 35 bodova.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi