Navijači Hrvatske spremaju prekid utakmice protiv Kosova?
Foto: EPA

HNS na oprezu

Navijači Hrvatske spremaju prekid utakmice protiv Kosova?

Sutra će u Skadru (Albanija) s početkom u 20:45 svoj meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igrati Kosovo i Hrvatska.

Prema nekim informacijama, i na ovoj utakmici moglo bi doći do navijačkih izgreda, jer je grupa navijača Hrvatske navodno spremna napraviti prekid.

Miroslav Marković, osoba zadužena za sigurnost HNS-a, potvrdio je ove najave rekavši da informacije o prekidu koji se sprema stižu sa raznih strana.

"To nisu glasine, već informacije koje skupljamo sa raznih strana. Imamo svakakvih informacija pred utakmice protiv Albanije i Finske, a šta su dezinformacije  a šta istina, tek će se vidjeti", rekao je Marković, koji je potom dodao:

"Ne bih u javnost izlazio sa detaljima kako ne bih ugrozio rad policije. Ako svako odradi svoj posao kako treba, sve će biti u redu. Za hrvatske navijače smo prodali 800 ulaznica za Kosovo, a nešto manje za Finsku. Imamo informacije da neko planira napraviti nerede, a za osiguranje će se brinuti i albanska i kosovska policija pa bi svaki incident trebao biti sveden na minimum".

Navodno pomenute nerede planiraju navijači Hajduka, popularna Torcida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi