Navijači izabrali najboljeg napadača Ligue 1 u posljednjih 20 godina, Ibrahimović drugi

Drogbi najveće povjerenje publike

Navijači izabrali najboljeg napadača Ligue 1 u posljednjih 20 godina, Ibrahimović drugi

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović ostavio je traga u dresu PSG-a u Ligi 1, no svejedno nije dobio najviše glasova u "velikom finalu".

Liga 1 je od navijača tražila da im pomogne u izboru najboljih u posljednjih 20 godina. Kada je napad u pitanju, pobjednik je Didier Drogba, koji je tijesno slavio ispred Zlatana Ibrahimovića.

Sjajni sada već penzionisani golgeter igrao je u Francuskoj od 1998. do 2004. godine, noseći dresove Le Mansa, Guingampa i Marseillea, a kasnije je bio nevjerovatan godinama u dresu Chelseaja.

U Francuskoj nije osvajao trofeje, za razliku od Zlatana, koji je s PSG-om osvojio čak četiri naslova Lige 1, dva kupa Francuske, tri Liga kupa, ali to mu nije bilo dovoljno. Sve brojke na strani su Šveđanina, no iz nekog razloga laskavo priznanje otišlo je u posjed Drogbi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi