Atalanta savladala Genou i došla na korak od plasmana u Ligu prvaka
Važna tri boda za Atalantu

Nastavlja se sjajna forma ekipe Gian Piera Gasperinija

Atalanta savladala Genou i došla na korak od plasmana u Ligu prvaka

S. Pašalić, foto: EPA

Atalanta je u 35. kolu italijanske Serije A na svom terenu ugostila Genou i stigla do pobjede od 2:1.

Domaći su od samog početka krenuli po pobjedu koja bi ih još više približila Ligi prvaka za narednu sezonu.

Atalanta je u prvom poluvremenu dva puta zatresla mrežu gostiju, u 9. i 19. minuti, ali je oba puta glavni sudija poništio golove zbog ofsajda.

Prvo poluvrijeme se i pored dominacije Atalante završilo rezultatom 0:0, a već na samom početku drugog poluvremena Musa Barrow je u 47.minuti iskoristio lošu reaakciju Ervina Zukanovića i postigao gol za 1:0

Samo sedam minuta kasnije Atalanta je povisila svoju prednost nakon što je odbrana Genoe ponovo loše reagovala, a Castagne je postigao gol za 2:0.

Tri minute kasnije Ervin Zukanović je izašao iz igre. Genoa je zatim zaigrala puno bolje i pred sam kraj meča stigla do pogotka kada je Goran Pandev u 89. minuti pogodio za 2:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je Genoa imala priliku doći i do boda, rezultat se nije mijenjao pa je Atalanta osvojila važna tri boda.

Atalanta je trenutno preskočila Inter na 3. mjestu na tabeli i sada ima 65 bodova, dva više od ekipe iz Milana koja svoju utakmicu igra u ponedjeljak protiv Chieva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi