Navijači Liverpoola se hvatali za glavu, ali Milner im je omogućio miran san

Redsi ponovo lideri na tabeli

Navijači Liverpoola se hvatali za glavu, ali Milner im je omogućio miran san

Fudbaleri Liverpoola slavili su vrlo tešku pobjedu u gostima protiv Fulhama u okviru 31. kola Premiershipa.

Redsi i Građani već nekoliko mjeseci vode trku za titulu prvaka, a Liverpool je danas obavio svoj posao kada je u pitanju 31. kolo jer je slavio sa 2:1.

Ipak, Redsi su do trijumfa došli mnogo teže nego se očekivalo.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Jurgen Klopp povela je u 26. minuti preko Sadija Manea koji je na taj način nastavio sjajnu seriju golova. Sada ima 11 golova iz posljednjih 11 utakmica.

Ipak, u drugom dijelu navijače Liverpoola je zaboljela glava. To se desilo u 74. minuti kada je njihov bivši fudbaler Ryan Bael zatresao mrežu Alissona. Van Dijk je pogriješio jer je prekratko dodao loptu do svog golmana, a to je iskoristio Babel koji pogađa za poravnanje.

Kada se činilo da će to biti i konačan rezultat meča, ipak je goste spasio James Milner koji je pogodio sa penala devet minuta prije kraja za pobjedu svog tima.

Liverpool je na ovaj način ponovo prešao u vodstvo jer ima 76 bodova, odnsono dva više i meč manje od drugog Manchester Cityja. S druge strane, Fulham ostaje na pretposljednjoj poziciji jer ima svega 17 osvojenih bodova.

Premiership, 31. kolo:

Fulham - Liverpool 1:2

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gaston
Liverpool ima mec vise.
1 0
Ibro
Kako mislite Liverpool ima mec manje? Manje da igra ili mislite odigran mec vise?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije