Navijači Marseillea pripremali koreografiju 200 sati

Za meč s Lyonom

Navijači Marseillea pripremali koreografiju 200 sati

A. Čaušević

Jedan od najvećih derbija francuskog fudbala igra se u nedjelju. Na stadionu Veledromu snage će odmjeriti Marseille i Lyon. 

Sve podgrupe navijača Marseillea su se ujedinile kako bi za ovaj susret napravile gigantsku koreografiju u čast 120. rođendana bivšeg prvaka Evrope.

Troškove izrade finansirao je klub, koreografija će trajati pet minuta, a navijači su je pravili 200 sati, otkrili su koordinatori projekta koji nisu željeli iznositi više detalja.

Jedino je poznato da će koreografija biti u 3D efektu i sigurno će biti impresivnija od one koju su navijači Marseilla izvisili u duelu protiv PSG-a 2015. godine.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Koreografija će biti izvišena na sve četiri tribine stadiona Veledrome koji ima kapacitet od 67.334 sjedeća mjesta i nema dileme da će biti spektakularna.

Utakmica Marseille - Lyon se igra u nedjelju s početkom u 21 sat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi