Navijači na tribinama uz potpisan poseban papir

Vratio se MLS

Navijači na tribinama uz potpisan poseban papir

Midhat Šljivak

Američka MLS liga nastavljena je protekle noći utakmicom Dallas - Nashville u Texasu.

Novoformirani tim iz Nashvillea došao je do historijske prve pobjede u ovom meču od 0:1 golom Accama u 86. minuti, a interesantno je svakako da su na tribinama u ovom meču bili navijači.

Iako su Sjedinjene Američke Države zemlja sa najvećim brojem zaraženih od koronavirusa na svijetu, navijači su se na tribinama pojavili u ovom meču.

Svako ko je želio na tribine morao je da potpiše poseban papir u kojem preuzima potpunu odgovornost na sebe u slučaju zaraze i obavezuje se da neće tužiti klub.

Na tribinama se u ovom meču pojavilo oko 3.000 navjača, a dozvola je izdata za 25 posto kapaciteta stadiona, odnosno na maksimalno nešto više od 5.100 gledalaca.

Ovakve stvari vjerovatno su budućnost i u ostalim ligama svijeta u narednom periodu i možda i najbolje moguće rješenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi