Pravi horor: Navijača Dinama njegovi "drugovi" s tribine brutalno tukli šakama i nogama

Rumunija

Pravi horor: Navijača Dinama njegovi "drugovi" s tribine brutalno tukli šakama i nogama

E. Škorić

Slike kao iz kamenog doba objavljene su na rumunskom portalu ProSport nakon novog derbija druge rumunske lige u kojem je Steaua slavila s 2:1 na gostovanju kod Dinama 1948.

Utakmica je odigrana u Nacionalnoj areni u Bukureštu gdje je bilo oko 15.000 gledatelja. Incidenata je bilo i prije i na poluvremenu utakmice, no svaki put su intervenisali policajci i zaustavljali nasilje.

Ipak, na kraju utakmice jedan Dinamov navijač bio je žrtva brutalnosti vlastitih navijačam dok su napuštali stadion.

Čak 7-8 navijača crveno-belih nasrnulo je šakama i nogama na jednog navijača, koji nije mogao da se brani, a policije nij bilo tu da mu pomogne.

Tučnjava je prekinuta na inzistiranje ostalih navijača, koji su vikali nasilnicima da se smire, te je tako Dinamovac pobjegao iz ruku divljaka koji se i 2022. godine tuku gdje god stignu.

Oglasi

Steaua je u pomenutom meču, kao gost, slavila sa 2:1, a strijelci su bili Pacionel i hipirliu, dok je Ghezali dao jedini gol za domaću momčad koja je i vodila u 41. minuti.

Steaua je četvrta s 13 bodova i ima četiri pobjede uz jedan remi i jedan poraz, dok je Dinamo tek 15. sa šest bodova.

Naravno radi se o dva najveća rumunska kluba ili ponajveća, ali ove sezone vode borbu u 2. ligi i pokušavaju da se vrate u najviši rang. Tamo su, u rang ispod onoga kojeg su navikli igrati, dospjeli nakon ogormnih financijskih dugovanja.

Bez obzira na sve, mečevi ovih timova su posebni u Rumuniji i u centru pažnje, ali nažalost često ih obilježe neredi i tada iz Bukurešta dolaze jako ružne slike, kao i sada...



Promo

Top Komentari

Medo-Brundo
“crveno-belih“ beli, beli…
1 0
E.Car
Isto ko da pitare gledam!!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi