Navijači oduševljeni: Dortmund našao zamjenu za Dembelea

Draxler se vraća u Njemačku?

Navijači oduševljeni: Dortmund našao zamjenu za Dembelea

Endin Čaušević

Mladi francuski fudbaler Ousmane Dembele nakon samo jedne sezone odlučio je napustiti Borussiju Dortmund i potpisati za Barcelone.

Dembele je bio odlučan ovog ljeta da pređe u Barcu koja je prije nekoliko sedmica pokazala veliko interesovanje za njega. Francuz je čak i napustio svoj tim kao znak bojkota da želi od čelnika kluba da ga puste da ide. Dortmund je na kraju popustio i zaradit će nevjerovatnih 150 miliona eura.

Njemački klub je tako za svega godinu dana zaradio preko 60 miliona eura na osnovu ovog 20-godišnjeg fudbalera. Dortmund do kraja prelaznog roka želi dovesti igrača koji će zamijeniti Dembelea, a čini se da su već pronašli idealno rješenje.

Naime, Dortmund je pokazao interes da dovede Juliana Draxlera koji je prekrižen u PSG-u nakon dolaska Neymara. Ova vijest je oduševila navijače njemačkog kluba koji vjeruju da će Dortmund biti mnogo kvalitetniji sa Draxlerom nego s Dembeleom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

PSG želi da se riješi Draxlera iako je ovaj fudbaler tek početkom ove godine stigao na Park prinčeva. Draxler je od dolaska u PSG pružao veoma dobre partije, no zbog finansijskog fair playja ovaj tim je primoran da proda njemačkog igrača. Očekuje se da PSG zaradi oko 50 miliona eura za Draxlera.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti