Navijači prekinuli meč u Švedskoj

Navijači prekinuli meč u Švedskoj

Edmir Škorić

Derbi utakmica 10. kola nogometnog prvenstva Švedske između Malmöa i Helsingborga prekinuta je zbog nereda navijača pri vodstvu gostujućeg tima od 1:0.

Incident su izazvali navijači Malmöa koji su utrčali na teren u 30. minutu i napali golmana Helsingborga Para Hanssona. Nešto ranije s tribina je bačena petarda u pravcu Hanssona koji je klečao u trenutku kada su ga sa leđa napali huligani.

Sudija je odmah poslao sve igrače u svlačionicu, a nakon 20 minuta pauze objavio je da susret neće biti nastavljen.

Ovo je druga utakmice švedske lige u ovoj sezoni koja je prekinuta zbog navijačkih izgreda. Prethodno je prekinut meč između AIK-a i Syrianske, kada je linijski sudija pogođen petardom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.