Navijači Rennesa spremni za slavlje ako Dembele ode u Barcu

Navijači Rennesa spremni za slavlje ako Dembele ode u Barcu

Edmir Škorić

Malo ko će biti sretan kao rukovodstvo i navijači Rennesa ukoliko Ousmane Dembele poptiše za Barcelonu.

Prema zadnjim informacijama Dembele je novi igrač Barcelone, koja će ga platiti 150 miliona eura, a to će biti nakon Neymara drugi najveći transfer svih vremena. Eto, zanimljivo, u oba učestvuje katalonski gigant.

Kroz dodatne bonuse Borussia će dobiti dodatnih 30 miliona, pa će ukupna vrijednost transfera iznositi 150 miliona eura. Mladi Dembele je prethodno u Borussiju došao iz Rennesa za 15 miliona eura.

Zanimljivo da se Rennes osigurao nakon prodaje Dembelea, pa je uglavljena klauzula prema kojoj će zaraditi 25 posto od narednog transfera talentovanog Dembelea. 

Ukoliko sve bude po planu, francuski prvoligaš inkasirat će oko 30 miliona funti nakon što Barca potpiše Dembelea. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Dvadesetogodišnji Francuz je u Borussiji odigrao 32 meča i postigao je šest pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi