Navijači Rome nisu mogli saznati bolje vijesti

Uklanjaju se barijere na tribinama iza golova

Navijači Rome nisu mogli saznati bolje vijesti

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleri Rome u posljednje vrijeme igraju u odličnoj formi, a izabranici Luciana Spallettija sutra gostuju kod Empolija.

Poznato je da već više od godinu dana Roma svoje domaće utakmice igra bez podrške najvatrenijih navijača koji bojkotuju domaće mečeve svoje ekipe. Bojkot navijača Rome počeo je kada je osiguranje stadiona stavilo dodatne barijere na tribine iza golova što je naljutilo navijače Vučice, ali i Lazija koji su također počeli bojkot.

Ipak, nakon mnogobrojnih protesta čini se da su iz osiguranja stadiona konačno odlučili da ukinu ove barijere. Italijanski mediji prenose da bi do uklanjanja barijera trebalo doći 12. novembra kada se na Olimpicu igra ragbi meč izmeču Italije i Novog Zelanda.

Roma bi prvi meč pred svojim navijačima nakon uklanjanja barijera trebala odigrati 24. novembra kada u Rimu gostuje Plzen u okviru Evropske lige. Ovo su vijesti koje su navijači Rome čekali dugo vremena.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi