Navijači sa desetkom položili ispit humanosti
Danas na stadionu Grbavica

Pomoć za najugroženije

Navijači sa desetkom položili ispit humanosti

Često na udarima, nekada opravdano, nekada i ne, ali navijačke grupe i navijači velike većine bh. klubova, ponovo su pokazale ono svoje pravo lice.

Kad su svojoj domovini najpotrebniji uvijek se izdignu iz okvira u kojima ih mnogi smatraju huliganima, bezosjećajnim likovima, klošarima, bezličnom grupom koja je tu samo da pravi nered i pali pirotehniku.

Oni koji su možda i najviše obespravljeni tako što su im zabranjen odlazak na gostovanja, bez neke prave osnove, te tako im uskraćeno pravo da pružaju podršku svojim klubovima, ponovo su pokazali da su itekako dobro organizovani i van stadionima, u trenucima kada to nije nimalo lako.

Navijači Sarajeva su jučer dopremali velike količine svega što je potrebno ljudima u područjima naše domovine pogođenih velikim nevremenom i poplavama. Manijaci i simpatizeri Željezničara danas na svom stadionu prikupljaju pomoć za svoje zemljake u gradovima i mjestima koja su najugroženija.

O Zeničanima koji su cijelu noć lopatali i punili vreće, čuvajući nasip kako bi spriječili izlijevanje Bosne u centar Zenice, ne treba trošiti puno riječi, svi su oni na pravi način iskazali kako se istinski voli i pomaže domovina i njen narod u najtežim trenucima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I "obični" narod je prepoznao želju navijača da pomognu narod koji je ostao bez krova na glavom pa je i jučer u Titovu 38b, i danas u Zvorničku 27., veliki broj ljudi donio pomoć koju je namijenio zemljacima u nevolji.

Za navijače desetka čista, a na nadležnima, koji su ljudima sa velikim srcem i odlučnošću da pomognu unesrećenim, je da preispitaju svoju odluku o zabrani gostovanja za navijače i njenoj utemeljenosti.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.