Navijači su jasni: Engleska želi da Liverpool osvoji Premier ligu

Na osnovu sprovedene ankete

Navijači su jasni: Engleska želi da Liverpool osvoji Premier ligu

S. Grebović

Trka za šampionski naslov u engleskoj Premijer ligi doseže samu tačku ključanja. Mrtva trka između Liverpoola i Manchester Cityja mogla bi vrlo brzo dobiti svoj epilog, ako bi se jedna od ove dvije ekipe do kraja 'okliznula'.

Puno toga bi moglo biti poznato u srijedu, po završetku manchesterskog derbija između Uniteda i Cityja koji će biti odigran na Old Traffordu.

Nema sumnje da će pristalice Liverpoola svim srcem po prvi put u svojim životima navijati za Manchester United, budući da su Đavoli vjerovatno posljednja prilika da ekipa Pepa Guardiole napravi kiks.

Do kraja šampionata Građani će osim pomenute utakmice u srijedu igrati sa Burnleyem u gostima 28. aprila, zatim će 6. maja na svom stadionu dočekati Leicester, da bi u posljenjem kolu ponovo gostovali i to kod ekipe Brightona.

S druge strane, Liverpool ima znatno lakši raspored, ali i utakmicu manje. Tim Jurgena Kloppa će u narednom kolu na svom terenu dočekati otpisani Huddersfield, zatim će u goste Newcastleu, koji je osigurao opstanak i koji također neće imati pretjeranog motiva, dok će u posljednjem kolu na Anfieldu gostovati Wolvesi.

Vrijedi napomenuti da Liverpool očekuju i polufinalni okršaji sa Barcelonom u okviru polufinala UEFA-ine Lige prvaka.

Britanski novinari su ovih dana proveli zanimljivu anketu u kojoj su pitali navijače svih premierligaških klubova koga bi oni voljeli vidjeti da se raduje na kraju sezone, City ili Liverpool.

Iznenađujuće ili ne, navijači 14 klubova bi voljeli da Liverpool nakon 29 godina podigne trofej prvaka Engleske, dok bi navijači Southamptona, Chelsea, Evertona, Manchester Uniteda i naravno Manchester Cityja voljeli da to učine Aguero i družina.

Jedino su navijači Burnleya bili neodlučni koji su rekli kako im je svejedno ko god na kraju bude slavio.

Zanimljivo je to da bi navijači Crvenih đavola više voljeli da njihov gradski rival dođe do titule, a ne Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fotografija korisnika/ce OmegaSport+.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije