Navijači traže pravdu za Vedrana Puljića

Saopštenje UNFKS

Navijači traže pravdu za Vedrana Puljića

Povodom godišnjice ubistva navijača Sarajeva Vedrana Puljića, putem saopštenja se oglasilo Udruženja navijača FK Sarajevo.

"Udruženje navijača FK Sarajevo povodom treće godišnjice od brutalnog ubistva Vedrana Puljića još jednom podsjeća javnost na činjenicu da se ubica slobodno kreće i zahtjeva od pravosudnih organa da riješe slučaj kako bi pokojni Vedran konačno našao smiraj.

Pitamo se kako je moguće da su prošle tri godine, a da pravosudni organi još uvijek nisu bili u stanju početi sudski proces protiv odgovornih za ubistvo Vedrana Puljića i ranjavanje iz vatrenog oružja šest navijača FK Sarajevo, kao i na desetine povrijeđenih navijača i veliku materijalnu štetu na automobilima i autobusima? Kako vrijeme prolazi slučaj ubistva Vedrana Puljića je skoro nestao iz medija, a teška ranjavanja, koja pukom srećom nisu završila fatlno, niko više i ne spominje.

UNFKS još jednom zahtjeva od nadležnih institucija da zaključe slučaj i pred lice pravde izvedu ubicu i osobe odgovorne za ranjavanje navijača FK Sarajevo.

Dok su svima puna usta floskula o sprečavanju nereda na sportskim terenima, Margaret Tacher i engleskog sistema, niko prstom nije mrdnuo da riješi slučaj brutalnog ubistva. Pitamo se da li je to signal i ostalim potencijalnim ubicama da će proći nekažnjeno ako učine nešto slično?

UNFKS podsjeća da su za nerede u Širokom Brijegu odgovarali samo navijači FK Sarajevo kojem su izrečene drakonske kazne zbog učestvovanja u neredima i u čijem je slučaju da Tužilaštvo i sud u Širokom Brijegu pokazalo da može brzo reagovati, kada to želi.

Pozivamo sve članove UNFKS i sve ostale simpatizere FK Sarajevo da danas u 16:30 sati dođu ispred sjeverne tribine stadiona Koševo, odakle će organizovana kolona krenuti na groblje Bare, gdje će obići grob Vedrana Puljića i još jednom zatražiti istinu – istinu za Vedrana. ", stoji u saopštanju za javnost iz Udruženja navijača FK Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.