Navijači Zagreba osnovali vlastiti klub

NK Zagreb 041

Navijači Zagreba osnovali vlastiti klub

Navijači hrvatskog prvoligaša Zagreba odavno nisu 'u ljubavi' sa predsjednikom i klupskim gazdom Draženom Medićem, pa su zbog toga digli ruke od kluba kojeg je, po njihovom mišljenju, uništio.

Po uzoru na brojne klubove u Evropu, poput Austrije Salzburg i AFC Wimbledon, navijači Zagreba su odlučii osnovati vlastiti klub po imenu NK Zagreb 041.

On je osnovan još prvog decembra 2014. godine, ali je registrovan tek 19. februara. U aprilu su zakazane javne tribine na kojim će mnoge stvari biti jasnije, a ono što je poznato da će klub biti organizovan po sistemu jedan član - jedan glas.

Na ovaj korak su se navijači Zagreba odlučili jer njihova borba protiv moćnog predsjednika nije urodila plodom, pa su i sami zaključili da je najbolje krenuti u konkretne stvari drugog tipa, kao što je osnivanje novog kluba.

Za one koji ne znaju, Dražen Medić je prije nekoliko godina promijenio klupske boje i grb, a za vrijeme dosadašnjeg rada u Zagrebu napravio još niz nepravilnosti za koje ga navijači optužuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.