Navijačici Bochuma dvije godine zatvora

Navijačici Bochuma dvije godine zatvora

Adnan Beganović

Brutalni napad na zaštitara Radenka Radića na utakmici njemačkog fudbalskog prvenstva u Bielefeldu, u kojoj su igrali domaća Arminija i Bochum dobio je svoj sudski epilog. 

U utakmici odigranoj 3. maja prošle godine na dijelu tribina gdje su bili smješteni navijači Bochuma došlo je do velikih nereda. Najdeblji kraj izvukao je već spomenuti zaštitar koji je nakon jednog udarca u glavu izgubio ravnotežu i pao među Bochumove navijače.

Njegov pad iskoristila je 22-godišnja Janine B., koja mu je skočila na glavu i 19-godišnji Daniel H., koji mu je nogom zadao nekoliko udaraca.

Sud je odlučio da ratoborna djevojka dvije godine provede u zatvoru, a njen mlađi kolega još dodatnih 9 mjeseci. Na ove odluke nemaju pravo žalbe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nesretni Radić pri ovom napadu zadobio je višestruke prijelome kostiju lubanje i nagnječenje mozga zbog čega će morati primati doživotnu skrb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti