Navijačima Millwalla doživotna zabrana

Zbog tuče na Wembleyu

Navijačima Millwalla doživotna zabrana

M. Skaka

Navijačima Millwalla koji su osramotili Wembley međusobnom tučom mogao bi biti doživotno zabranjen ulaz na stadion.

Jedanaest osoba uhapšeno je nakon tuče koja je izbila pred kraj polufinalnog meča FA kupa u kojem je Millwall poražen od Wigana sa 2:0.

 

Policija je uspjela zaustaviti nasilje, ali su pri tome lakše povrijeđena četiri policajca.

 

"Naš stav je jasan. Ukoliko bilo ko povezan sa našim klubom bude proglađen krivim za nasilje biće mu trajno zabranjen pristup svim mečevima Millwalla.", rekao je direktor kluba Andy Ambler.

 

"Toliko smo radili da pokažemo pozitivnu stranu ovog kluba i na tereni i van njega i ne možemo si dopustiti da potezi nekolicine bezumnika to sve naruše.", dodao je on.

 

"Još uvijek pokušavamo utvrditi šta se sve dešavalo na tribinama tokom drugog poluvremena. Čim budemo raspolagali svim činjenicama i kada policija završi istragu moći ćemo povući slijedeći potez."

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.