Navijačima poručeno: Osjećajte se sigurno!

Od 20:15 sastaju se Srbija i Hrvatska

Navijačima poručeno: Osjećajte se sigurno!

Poslije napada na hrvatske navijače proteklih dana u Novom Sadu i okolini, večerašnju utakmicu polufinala rukometnog Evropskog prvenstva između Srbije i Hrvatske, obezbijeđivat će nekoliko hiljada policajaca.

Za sada je uhapšeno 13 osoba za koje se sumnja da su organizatori napada na hrvatske navijače, dok se za troje još uvijek traga. Otkazan je polazak nekoliko autobusa iz Hrvatske, sa kojima su navijači planirali krenuti na večerašnju utakmicu.

Milorad Veljović, direktor srpske policije i Dražen Vitez , vršilac dužnosti direktora policije Hrvatske, poručili su navijačima obje reprezentacije da se na polufinalnoj utakmici ponašaju sportski, jer huliganima nije mjesto na sportskim smotrama.

Veljović i Vitez očekuju da utakmica protekne na visokom novou bezbjednosti i da bude primjer sportskog ponašanja i dobrosusjedske saradnje, te su poručili navijačima Srbije i Hrvatske da se mogu osjećati sigurno na večerašnjem susretu.

Miladin Despotović, načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd, kazao je da je policija poduzela sve neophodne mjere kako bi utakmica polufinala rukomentog Evropskog prvenstva protekla u najboljem redu.

"Za obezbjeđenje večerašnjih polufinalnih utakmica angažovano je nekoliko hiljada policijskih službenika. Mogu da istaknem da smo za ovu priliku angažovali sve jedinice koje su u okviru Direkcije MUP-a", rekao je Despotović za Radio B92, dodavši:

"Napominjem i da imamo izuzetno dobru saradnju s Tužilaštvom i prekršajnim sudovima, kao i da su za večerašnju utakmicu, kao članovi štaba, određeni i predstavnici Tužilaštva i Prekršajnog suda, tako da svi oni koji se ogreše o zakon, bilo po krivičnom ili prekršajnom postupku, biće istog momenta procesuirani".

"Svi oni koji dođu na večerašnju utakmicu, a koji su dobronamerni, za njih smo obezbedili sprovođenje, obezbeđenje trase kretanja, obezbeđenje svih pravaca koji vode ka Areni, kao i obezbeđenje parking prostora za sva vozila koja dođu iz Hrvatske", rekao je načelnik Uprave policije Policijske uprave za grad Beograd.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti