Navijački obračuni u Argentini odnijeli još dva života

Kao u filmovima...

Navijački obračuni u Argentini odnijeli još dva života

Edmir Škorić

Argentinska policija saopštila je da su dvojica navijača Newell's Old Boysa ubijena nakon što je na njih pucao pripadnik protivničke navijačke skupine.  

U autu su se, pored dvojice navijača, vozili još 29-godišnja žena, te devetogodišnja djevojčica. Napadač, pripadnik protivničke navijačke skupine, vozeći motocikl ispalio je nekoliko metaka i tako usmrtio dvojicu navijača.

Pomenute žena i djevojčica su ranjene. U blizini stadiona se to dogodilo nakon što su se verbalno obračunavali vozač automobila i motocikla, koji je nosio majicu Rosarija.  

Riječ je o navijačima rivalskih klubova iz Rosarija, lučkog grada koji je udaljen 300 kilometara od Buenos Airesa.

Prije dva dana u pucnjavi je ubijen i jedan navijač Boce Juniors. Temperamentni Južnoamerikanci često se obračunavaju na ovakav način. Ove godine je devet osoba izgubilo život u navijačkim sukobima, dok je protekle, 2012. godine ubijeno 12 ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.