Navijački spektakl u BiH: Atmosfera na utakmici četvrtog ranga kao na najvećim derbijima

"Lipićari" i "Gromovi" oduševili navijanjem

Navijački spektakl u BiH: Atmosfera na utakmici četvrtog ranga kao na najvećim derbijima

E. Čaušević

Proteklog vikenda odigran je lokalni derbi između Novog Šehera i Vis Simm-Baua u okviru 14. kola Kantonalne lige Zeničko-dobojskog kantona.

Dvije lokalne ekipe iz Općine Maglaj već tradicionalno igraju derbi koji privuče veliki broj ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Novi Šeher i Vis Simm-Bau odmjerili su snage ovog vikenda, a utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2.

Međutim, ova utakmica je bila najinteresantnija po tome što se na malom stadionu Novog Šehera okupilo gotovo hiljadu gledalaca, a atmosfera koju su napravili navijači oba kluba su nešto što se ne viđa ni u višim rangovima takmičenja u našoj zemlji.

Domaći navijači "Lipićari" i gostujući "Gromovi" napravili su pravi spektakl, a posebno oduševljava koreografija domaće skupine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti