Navijaču Redsa četiri godine zabrane zbog vrijeđanja Evre

Tako to rade Englezi

Navijaču Redsa četiri godine zabrane zbog vrijeđanja Evre

Navijač Liverpoola dobio je četiri godine zabrane prisustvovanja utakmicama svog kluba i reprezentacije Engleske zbog uvreda na rasnoj osnovi upućenih igraču Manchester Uniteda, Patricu Evri.

Izvjesni Phillip Gannon viđen je na televizijskom snimku tokom utakmice FA kupa između njegovog kluba i Manchester Uniteda, kako imitira majmuna, a jasno je kako je svoj 'performans' posvetio lijevom beku Crvenih đavola.

 

Ipak, Englezi su pokazali koliko su strogi te da ovake stvari neće tolerisati. Gannonu je izrečena kazna u trajanju od četiri godine tokom koje neće smjeti prisustvovati meču Liverpoola ili reprezentacije Gordog Albiona. Ipak to nije sve. Gannonu je zabranjeno da četiri sata prije i poslije bilo koje domaće Liverpoolove bude u okolini stadiona.

 

Tužitelj, Rob Girvan je povodom presude kazao:

 

"Ovaj gest je vidio čitav svijet, a ne samo Engleska. U utakmici je vladala napeta atmosfera zbog igrača koji se već ranije požalio da je bio žrtva vrijeđanja na rasnoj osnovi. Izjava optuženog da je imitirao neandertalca je samo djetinjasti izgovor za ono što je on stvarno radio. Bila je to očigledna uvreda na rasnoj osnovi".

 

Gannon će pored četverogodišnje suspenzije morati da plati 180 funti novčane kazne te će također morati da plati troškove dvodnevnog suđenja u iznosu od 300 funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.