Mogu dovesti 1000 igrača kao što je Ronaldo, ali Saudijska Arabija će zbog ovog uvijek biti egzotika
Saudijska Arabija još uvijek je poprilično egzotična destinacija za svijet fudbala

Nevjerovatna scena

Mogu dovesti 1000 igrača kao što je Ronaldo, ali Saudijska Arabija će zbog ovog uvijek biti egzotika

Midhat Šljivak

Golman Al Nassra iz Saudijske Arabije, 22-godišnji Nawaf Al Aqidi, napravio je nevjerovatan potez tokom večerašnje prvenstvene utakmice protiv Al Raeda. On je tražio od publike da se stiša kako bi mogao postaviti živi zid.

Saudijska Arabija ima plan da u budućnosti njihova Premier liga postane najjača liga svijeta. Proces su počeli dovođenjem Cristiana Ronalda i plan je da 50 velikih imena stigne u ligu u narednim godinama.

Dotad ćemo na terenima morati da gledamo scene kao što je večerašnja s golmanom Al Nassra Nawafa Al Aqidija, koji je nasmijao mnoge.

Ovaj 22-godišnji čuvar mreže je apsolutni hit zbog onog što je napravio prilikom slobodnog udarca. Počeo je vikati prema navijačima svog tima kako bi se stišali da ga saigrači u živom zidu mogu lakše čuti.

Na kraju je nekako postavio živi zid. Al Nassr se odbranio i zadržao je prednost na poluvremenu od 1:0.

Oglasi

Vodeći gol za ovaj klub postigao je Cristiano Ronaldo. Portugalac je u četvrtoj minuti iskoristio ubacivanje Al Ghannama i glavnom je zabio pogodak.

CR-u je ovo 12. pogodak u 15. nastupu za Al Nassr. U prvenstvu je na 12. pogodaka u 12 nastupa, te je prekinuo krizu od tri meča bez pogotka.

Ronaldo je u proteklom periodu bio pod velikim pritiskom. U javnosti se često iznose detalji iz njegovog privatnog života i u Al Nassru nisu zadovoljni njegovim izdanjima.

Klub je u jako lošoj poziciji. Nisu uspjeli osvojiti trofeje u kupovima, a ni u prvenstvu situacija nije baš idealna za Ronalda i ekipu.

Al Nassr bi s večerašnja tri boda ostao u igri za titulu prvaka na pet kola prije kraja. Ovaj tim bi eventualnim trijumfom došao do 56. boda.

Vodeći na tabeli je Al Ittihad s 59 bodova i utakmicom manje, a u vrhu su još Al Shabab s 50 i Al Hilal s 49 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije