Ne baš uspješan dan bh. internacionalaca u Turskoj

Turska Superliga, 8. kolo

Ne baš uspješan dan bh. internacionalaca u Turskoj

E. Škorić

Jedan od turskih derbija odigrali su Bešiktaš i Trabzonspor, a susret je završen bez pobjednika.

Slovak Marek Sapara doveo je goste u vodstvo u samom finišu prvog dijela, ali je Portugalac Manuel Fernandes u desetoj minuti nastavka pogodio za 1:1. Do kraja utakmice Bešiktaš je napadao, imao jednu stopostotnu šansu u sudačkoj nadoknadi, ali rezultat se nije mijenjao.

 

Nevjerovatnu priliku da osvoji tri boda u gostima kod Kasimpase propustio je Mersin, na čijem je golu svih 90 minua branio Ibrahim Šehić. Imali su gosti 2:0 prednost zahvaljujući pogocima Merta Nobrea i Kecelija, ali u samoj završnici utakmice Viudez i Buyuk donose bod domaćinu.

 

Bh. reprezentativac Sanel Jahić odigrao je 90 minuta za Karabukspor u teškom 5:2 porazu od Eskisehirspora u Eskisehiru.  Bh. reprezentativac Senijad Ibričić dobio je 90 minuta u remiju Gaziantepspora u Akhisaru (0:0), dok je drugi bh. reprezentativac u Gaziantepu, Haris Medunjanin, igrao od 53. minute.

 

Turska Superliga, 8. kolo:

Kasimpasa - Mersin 2:2 (Viudez 90, Buyuk 90/ Mert Nobre 27, Keceli 51)

Eskisehirspor - Karabukspor 5:2 (Ates 16, Kamara 39, 70, Potuk 50, Malecki 78/ Parlak 8, Ozek 88)

Bešiktaš - Trabzonspor 1:1 (Fernandes 55/ Sapara 45)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Akhisar B. - Gaziantepspor 0:0

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.