"Ne bih bio zadovoljan remijem"

Antić optimista uoči današnje utakmice s Ganom

"Ne bih bio zadovoljan remijem"

Srbija takmičenje na 19. SP u Južnoj Africi počinje današnjom utakmicom protiv Gane u Pretoriji. Selektor Srbije Radomir Antić optimista je uoči prve utakmice u kojoj očekuje isključivo pobjedu.

"Naši momci znaju da igraju kada treba i daju najviše kada je pritisak najveći. Svi oni za mene su šampioni. U finalu nije bitno samo učestvovati nego i pobjeđivati, a današnja utakmica je za nas prvo finale. Prvi put igramo Svjetsko prvenstvo kao samostalna Srbija što nas čini snažnim i daje veliki motiv. Pokazali smo sebi da znamo šta hoćemo, a sada želimo da to pokažemo i drugima", kaže Antić uoči današnje utakmice protiv Black Starsa.

Radomir Antić je iskusan stručnjak da bi dozvolio bilo kakvo opuštanje svojih igrača uoči najvažnije utakmice na prvenstvu. Antić je pun hvale na račun tima koji s klupe vodi Milovan Rajevac, bivši trener čačanskog Borca. Antića, kako kaže, ne bi zadovoljio remi protiv Gane.

"Činjenica da je Gana četiri puta bila prvak Afrike i da je aktuelni šampion svijeta za igrače do 21 godine dovoljno govori o njima. Imaju izražen nacionalni motiv, izuzetno su spremni, čvrsti, jaki u duelu jedan na jedan. Prije utakmice ne bih prihvatio remi, ali sve zavisi od toga kako će se odvijati situacija na terenu”, rekao je Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.