"Ne bih imao ništa protiv povratka u PL"

Sulejman Smajić za SportSport.ba

"Ne bih imao ništa protiv povratka u PL"

Adnan Beganović

Nekadašnji igrač Zrinjskog koji je u posljednje dvije godine branio boje Lokerena, Sulejman Smajić, mogao bi u ljetnom prelaznom roku napustiti ovaj belgijski klub.

Naime, Smajić ima ugovor sa Lokerenom još jednu godinu, no nije baš najsretniji statusom kojeg uživa kod trenera Petera Maesa pa postoji velika mogućnost da napusti klub.

"Istina je da nisam baš zadovoljan statusom kojeg imam u Lokerenu. Od dolaska Maesa nisam previše igrao, a na sve to nadovezala se i povreda zbog koje sam dva mjeseca bio van terena pa ne mogu biti zadovoljan proteklom sezonom", rekao je Smajić za SportSport.ba.

"Želim igrati, imam 27 godina i još mnogo toga mogu pružiti na terenu. U ponedjeljak idem u Belgiju da vidim šta i kako dalje. Najvjerovatnije ću tražiti raskid ugovora na svoju štetu kako bih onda mogao bez problema promijeniti sredinu", dodao je Smajić.

U posljednje vrijeme sve više se špekuliše da će Smajić karijeru nastaviti u nekom od premijerligaških klubova. Pojavila se informacija da je ovaj nekadašnji igrač Zrinjskog već bio u Mostaru na pregovorima sa čelnicima svog bivšeg kluba, no istu je za naš portal demantirao.

"Bio sam u Mostaru radi dokumenata. Iskoristio sam priliku i otišao do kluba kako biH se pozdravio sa čelnicima jer u Zrinjskom sam proveo dosta lijepih trenutaka. Međutim, nismo razgovarali o mom povratku. Imam nekih opcija za inostranstvo ali ne želim se mnogo zamarati sa tim. Ukoliko sve završim u Lokerenu neće biti problema za pronalaženje novog kluba. Imam nekih opcija i u Belgiji, ali ne bih imao ništa protiv povratka u Premijer ligu", zaključio je Smajić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.