)
"Ne možete biti najbolji igrač u historiji, ako niste osvojili Svjetsko prvenstvo"
Messi nije uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo sa Argentinom

Španski stručnjak govorio o Lionelu Messiju

"Ne možete biti najbolji igrač u historiji, ako niste osvojili Svjetsko prvenstvo"

S. Pašalić

Lionel Messi je za mnoge najbolji igrač u historiji, međutim Jose Antonio Camacho ne dijeli to mišljenje.

Nekadašnji trener Reala i selektor reprezentacije Španije je priznao da se divi napadaču Barcelone, ali je inzistirao da jedan trofej nedostaje Messiju.

"Vrlo je dobar igrač, ali ne možete biti najbolji na svijetu, a kamoli u historiji, ako ste Argentinac i ne osvojite Svjetsko prvenstvo", rekao je Camacho u intervjuu El Mundu.

"Postoje zemlje s manje tradicije u kojima pobjeda na Svjetskom prvenstvu nije značajnija, ali Argentina je dominantna sila. Ne, bez Svjetskog prvenstva Messi ne može biti najbolji."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svjetsko prvenstvo je ono najbolje čemu možete težiti za i Argentinci će to uvijek zahtijevati.", dodao je Camacho i priznao kako se ipak divi Argentincu.

"On može odlučiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Može postojati potpuna ravnoteža između dvije ekipe, ali on je Lionel Messi i on može iznenada razbiti ravnotežu. Uz to, učinio bi da izgledam kao dobar trener.", zaključio je španski stručnjak.

Top Komentari

MirzaBarucic
Ovo je misljenje jednog covjeka, jednog 'strucnjaka'. Individualno, nema boljeg od Mesija, u historiji. Ne mozes tvrditi da je neko dobar ili los zbog timskog rezultata, nigdje veze. Moze Messi zabiti hattrick, ali djaba mu ako njegova odbrana primi cetiri komada. I sta to znaci, da Messi nije najbolji? Totalno glupo uporedjenje.
0 18
RollingBlunt
cuj ne mozes biti najbolji ako nisi osvojio svijetsko, hahaha koja gluposttt ,on je najveci svih vremena i nema rasprave.. ronaldo je tik uz njega ali messi je rodjen za ove stvati a ronaldo naucen
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti