"Ne pijemo pivo samo poslije pobjeda, pijemo uvijek"

Zanimljiva "ispovijed" Nike Kovača

"Ne pijemo pivo samo poslije pobjeda, pijemo uvijek"

Budući trener Bayern Munchena Niko Kovač borit će se protiv svog budućeg kluba u Berlinu u finalu DFB kupa.

Njegov Eintracht savladao je Schalke na Veltins areni 1:0, pa će Kovač imati priliku osvojiti prvi trofej u svojoj karijeri.

Kovač je i lani s Eintrachtom igrao i izgubio finale kupa od Borussije Dortmund (1:2).

Sinoć je gol vrijedan finala postigao srbijanski internacionalac Luka Jović u 75. minuti.

Kovač je s igračima i navijačima Eintrachta dugo slavio veliki uspjeh.

"Želim igrati i pobijediti u finalu, to smo željeli i prošle godine, i ponovo igramo protiv top protivnika. Imamo i još nekoliko utakmica u Bundesligi koje želimo dobro odigrati", rekao je Kovač nakon utakmice.

U Eintrachtu su izglađeni svi nesporazumi i napetosti do kojih je došlo zbog Bayernove objave da je Kovač novi trener prvaka.

"Toliko o tome da više nismo ujedinjeni", rekao je Kovač nakon pobjede. "Vidjeli ste da smo itekako ujedinjeni, i na terenu i izvan njega".

Direktor Eintrachta, Fredi Bobić, koji je glasno kritizirao Bavarce zbog otimanja Kovača, rekao je da će s hrvatskim trenerom nastaviti piti pivo:
"Nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Između mene i Nike je sve OK."

Na pitanje novinara o Bobićevoj izjavi, Kovač je rekao: "Ne pijemo pivo samo nakon pobjeda. Uvijek popijemo pivo, ponekad i vino, jer se dobro razumijemo."

Finale Kupa je 19. maja u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi