Ne pomaže ni VAR: Dinamu nije sviran čist penal

Greška Orsata

Ne pomaže ni VAR: Dinamu nije sviran čist penal

E. Čaušević

Dinamo trenutno igra u Zagrebu protiv Rosenborga prvi meč play-offa Lige prvaka.

Zagrebački tim je odlično igrao u prvom poluvremenu nakon kojeg ima prednost od 2:0. Modri su poveli već u devetoj minuti kada je Petković pogodio iz penala, dok je drugi gol 20 minuta kasnije postigao Oršić.

Međutim, prvo poluvrijeme obilježila je greška italijanskog sudije Daniele Orsata koji prema mišljenju mnogih nije svirao čist penal za Dinamo.

Lopta je u ruku pogodila jednog od igrača Rosenborga, a iako sudija na Maksimiru ima pomoć VAR-a na kraju nije odlučio ni gledati sporni trenutak.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
ako sudiji na terenu ne jave iz VAR sobe da treba pogledati snimak onda i ne gleda..nije do sudije na terenu nego do onih u VAR sobi.
1 2
Rus
Ko da protiv Sarajeva igraju pa sudija ne vidi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi