Ne pomišlja na penziju: Petrović našao novi angažman

U 71. godini novi klub

Ne pomišlja na penziju: Petrović našao novi angažman

Iskusni srbijanski trener Ljupko Petrović, koji se u prošlosti dovodio u vezu sa FK Sarajevo, pronašao je novi angažman.

Nakon što je okončao avanturu u dalekoj Ruandi, 71-godišnji Petrović je odlučio da se vrati u Bugarsku u kojoj je prethodno s uspjehom radio kao trener Levskog, Litexa i Lokomotive iz Plovdiva, samo ovoga puta u nešto drugačijoj ulozi.

Petrović je, naime, angažovan u stručni štab CSKA iz Sofije, gdje bi svojim savjetima trebao da pomaže u radu prvom treneru Nestoru El Maestru Jevtiću.

"Sigurni smo da će Petrovićevo neprocjenjivo iskustvo biti od velike pomoći", saopštili su iz CSKA.

Kroz bogatu trenersku karijeru Petrović je radio u mnoštvo zemalja, od Srbije, Kazahstana, Bugarske, Kine, Austrije, Grčke, Hrvatske, Vijetnama do Ruande. Najveći uspjeh svakako je ostvario na klupi Crvene zvezde s kojom je 1991. godine bio prvak Evrope.

Top Komentari

rutomuf
cuj dovodio u vezu covjek bio trener sranjajeva
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi