Ne vole Mamića, ali ni Šukera, Modrića, Lovrena: Sve izgubili dabogda

"Kontra mraku kontra sili"

Ne vole Mamića, ali ni Šukera, Modrića, Lovrena: Sve izgubili dabogda

Malo prije početka Svjetskog prvenstva u fudbalu, na putu Šibenik-Drniš, pojavila se poruka ispisana na platnu.

Uz poruku "Sve izgubili dabogda", precrtan je logo HNS-a dok je slogan navijača Hajduka "Kontra mraku, kontra sili" ispisan velikim slovima.

Protivnici vrha saveza i reprezentativaca Hrvatske koji su svjedočili njima u korist na suđenju braći Mamić i Vrbanoviću, napisali su i njihova precrtana imena.

Imena Luke Modrića, Dejana Lovrena, Damira Vrbanovića, Davora Šukera, Zdravka Mamića, Zorana Mamića i Antea Kulušića, ispisana su na ovom navijačkom zidu srama, prenosi Index.hr.

Slogan "Sve izgubili dabogda", kao poruka reprezentaciji omraženog HNS-a, datira inače od prije početka Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navijači Hajduka tada su istakli transparent pomenute sadržine na mostu između Trogira i ostrva Čiova.

Posljednji transparent je okačen tačno tri dana pred odigravanje prvog meča reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstva, protiv reprezentacije Nigerije u Kalinjingradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi