Ne zovu ga džaba 'Luđak': Guinnessov rekorder potpisao za 28. klub u karijeri!

Klubove mijenja kao čarape

Ne zovu ga džaba 'Luđak': Guinnessov rekorder potpisao za 28. klub u karijeri!

Bivši urugvajski reprezentativac Sebastian Abreu, poznatiji pod nadimkom 'Loco' (Luđak), danas je potpisao za svoj 28. klub u karijeri.

Abreu ima 42 godine, ali i dalje aktivno igra fudbal i ne namjerava stati. Tokom karijere je uvijek važio za pravu 'pticu selicu', a sada je potpisao za brazilski Rio Branco koji nastupa u četvrtoj ligi.

Interesantno, Abreu je u Guinnessovu knjigu rekorda dospio još kada je potpisao za 26. klub u karijeri, pa je sada samo učvrstio svoju poziciju i zadržao titulu fudbalera koji je igrao za najviše klubova u historiji fudbala.

Loco je veći dio karijere proveo igrajući u Južnoj Americi, ali okušao se i u Evropi gdje je igrao za Deportivo La Corunu, Aris, Beitar Jerusalem i Real Sociedad. Sve klubove za koje je igrao je teško nabrojati, ali spomenut ćemo da jedan od rijetkih fudbalera koji su tokom karijere bili članovi i Boce Juniors i River Platea.

Ni u jednom klubu Abreu nije proveo tri sezone, a samo je jednom na istom mjestu proveo dvije godine - U Botafogu za koji je igrao od 2010. do 2012. godine.

Sebastian Abreu, koji igra na poziciji napadača, iza sebe ima i bogatu reprezentativnu karijeru jer je za Urugvaj odigrao 70 utakmica i postigao 26 golova.

Top Komentari

arsenalbih
ne znam kakav je igrac ali ima dobru statistiku nastupa i golova za repku
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi