'Nebitni' El Clasico pun naboja, lijepih poteza i spornih sudijskih odluka

Barcelona i Real podijelili bodove (2:2)

'Nebitni' El Clasico pun naboja, lijepih poteza i spornih sudijskih odluka

Večeras je na Nou Campu u okviru 36. kola La Lige odigran veliki El Clasico koji nije imao preveliki rezultatski značaj, ali je ponudio mnogo toga. U sadržajnoj i zanimljivoj utakmici punoj naboja i kontroverznih sudijskih odluka, Barcelona i Real Madrid su odigrali 2:2 (1:1).

Prvo uzbuđenje na utakmici viđeno je u 4. minuti, kada je Suarez šutirao ali je izblokiran. Šest minuta kasnije, katalonski klub je izveo sjajnu akciju i stigao u vodstvo. Roberto je ubacio, a Suarez ovoga puta nepogrešiv za vodstvo Barcelone od 1:0.

Već u 14. minuti, Real je poravnao na 1:1. Još jedna odlična akcija i egzekucija Cristiana Ronalda, koji se prilikom postizanja pogotka i povrijedio. Portugalac je izdržao do kraja prvog dijela, ali je na pauzi preselio na klupu i ustupio svoje mjesto Asensiju.

Do kraja prvog poluvremena, Real je bio bolji tim i prijetio je preko Ronalda koji u nekoliko navrata nije uspijevao zabiti. Velika uzbuđenja uslijedila su u sudijskoj nadoknadi, kada je Barcelona ostala s igračem manje zbog opravdanog isključenja Sergija Roberta koji je bez lopte, ali i bez razloga, udario Marcela. Međutim, nekoliko trenutaka prije toga Real se 'provukao' pošto Baleovo udaranje Umtitija nije sankcionisano čak ni žutim kartonom, iako je Velšanin mogao proći i gore.

Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:1, uz dosta varnica i nesportskih poteza, te čak pet žutih kartona kojih je podijelio sudac večerašnjeg duela Hernandez.

Iako s igračem manje, Barcelona je u 52. minuti ponovo stekla prednost. Leo Messi je sjajno pogodio i stigao do svog 33. gola u ovoj sezoni La Lige, a ukupno 26. protiv Real Madrida u karijeri. Međutim, prije tog pogotka je Suarez napravio očigledan prekršaj nad Varaneom, tako da je sudac i u ovoj situaciji napravio veliku grešku.

Tri minute kasnije, Suarezov gol je poništen zbog diskutabilnog ofsajda, da bi u 70. Messi imao još jednu veliku priliku ali se istakao Navas. U 72. minuti, Real konačno kruniše igrača više na terenu koje se nije mnogo osjetilo, a Gareth Bale fantastično zabija za 2:2.

Do kraja utakmice, obje ekipe su imale još po nekoliko prilika, ali bez promjene rezultata.

Utakmica će se posebno pamtiti i po detalju iz 58. minute, kada je gotovo 100.000 navijača na Nou Campu ovacijama i aplauzom ispratilo Andresa Iniestu, koji je u tim trenucima završavao svoj posljednji El Clasico u karijeri.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Barcelona, koja je još ranije osigurala šampionsku titulu, sada ima 87 bodova i omjer 26 pobjeda, devet remija i nijedan poraz. Sve su prilike da će Katalonci sezonu u La Ligi završiti bez ijedne izgubljene utakmice, što bi bilo veliko i sjajno dostignuće. Real Madrid ostaje na trećem mjestu sa 72 boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dofu
Real je oštecen.Zasto ne pišeš cista penal nad Marselom
18 3
hanson
a penal albe koji bi mu rodjena mati sviralaa
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi