Neće biti toplih dobrodošlica: Ko će presuditi bivšem klubu?

Biće pomiješanih emocija

Neće biti toplih dobrodošlica: Ko će presuditi bivšem klubu?

Današnji žrijeb u Nyonu donio nam je nekoliko zanimljivih duela osmine finala Lige prvaka, a posebno zanimljivo će biti za nekolicinu igrača koji će se protiv bivših klubova boriti za četvrtinu finala.

Žrijeb je spojio Barcelonu i Lyon, pa će tako Barcin sjajni štoper Samuel Umtiti, ukoliko konačno riješi probleme sa povredama, igrati protiv kluba iz kojeg je i stigao na Nou Camp.

Jedan od zanimljivijih parova je Liverpool - Bayern, pa će junak Redsa iz velikog derbija sa Unitedom Xherdan Shaqiri možda postati i junak u osmini finala Lige prvaka u dvomeču sa ekipom čiji je nekada član bio.

Kraljeve je, barem na papiru, žrijeb "pripazio", pa će u osmini finala igrati sa Ajaxom, iako su Holanđani u grupnoj fazi pokazali da su odlična ekipa. Opasnost za Real bi mogao biti i iskusni Klaas-Jan Huntelaar, napadač koji je stanovao na Santiago Bernabeu 2009. godine.

Mario Mandžukić sa svojim Juventusom ide na megdan Atletico Madridu, a današnji miljenik navijača Stare dame je u Torino stigao upravo iz redova Jorgandžija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jose Mourinho je prisiljen spašavati sezonu u Ligi prvaka i to protiv PSG-a u osmini finala, a u dresu Parižana ga čeka Angel Di Maria, koji je Manchester zamijenio Parizom 2015. godine.

Fantastični krilni napadač Manchester Cityja Leroy Sane će također u osmini finala Lige prvaka igrati protiv bivšeg kluba, Schalkea. Podsjetimo, Sane je bio jedna od prvih velikih akvizicja Pepa Guardiola po dolasku na Etihad, a kupio ga je od Schalkea za 50-ak miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi