Neće Tuchel, ima ko hoće: Salihamidžić našao zamjenu za Heynckesa
Bavarci tragaju za novim trenerom (Foto: EPA)

Stiže dobro poznati Švicarac

Neće Tuchel, ima ko hoće: Salihamidžić našao zamjenu za Heynckesa

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel odbio je mjesto trenera minhenskog Bayerna kako bi preuzeo vođenje londonskog Arsenala, ali za njim u redovima bavarskog giganta neće plakati.

Sportski direktor Hasan Salihamidžić već je obavio pregovore sa drugim trenerima, a kako navode njemački mediji, novi trener Bayerna od naredne sezone će postati Švicarac Lucien Favre.

Aktuelni trener francuske Nice u narednim danima bi trebao obaviti finalne pregovore sa minhenskim klubom i on će, kako stvari stoje, zamijeniti Juppa Heynckesa na mjestu trenera Bayerna.

Favre je u Nicu stigao 2016. godine. Sa ovim timom radi jako dobar posao, baš kao i sa Borussijom iz Moenchengladbacha koju je godinu dana ranije odveo u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Nice i Borussije 57-godišnji stručnjak je radio još u Herthi, dok je u domovini radio za Zurich, Servette, Yverdon i Echallens.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi