"Nećemo odustati od Džeke i Krasića"

Direktor Juventusa Giuseppe Marotta poručio

"Nećemo odustati od Džeke i Krasića"

Direktor Juventusa Giuseppe Marotta je u intervjuu za Il Corriere dello Sport izjavio kako Juventus neće odustati od Edina Džeke i Miloša Krasića za narednu sezonu.

„Džeko je naša želja i od njega nećemo odustati sve dok ne budemo svjesni da je njegov dolazak nemoguć. Svjesni smo da ćemo ga teško dovesti, ali nećemo odustati. Wolfsburg je postavio visoku cijenu, a i konkurencija koja ga želi u svojim redovima je također velika“, kaže Marotta.

Marotta je istakao kako Juventus treba četiri vrhunska igrača kako bi se naredne sezone borio za najviše ciljeve. U ovom trenutku prioritet su lijevi bek i desno krilo. Desno krilo je Miloš Krasić, dok ime lijevog beka nije otkrio.

„Krasić je apsolutno naš prvi izbor. S velikom pažnjom ga pratimo, ali svi moramo znati da je on igrač iz države koja nije članica EU, pa je teže ostvariti transfer. Isto važi i za Džeku“, rekao je Marotta.

Marotta je istakao i kako nema igrača koji nije na prodaju, pa tako ni u redovima Juventusa. Wolfsburg i HSV su pokazali interes za Diega, dok Arsenal i Real Madrid prate Felipea Mela. Diegova cijena je oko 20 miliona eura, a i Melova je otprilike tu negdje.

„Diego i Melo imaju dobru poziciju u našem timu, ali ako dođu dobre ponude razmotrićemo ih. Ništa nije nemoguće“, zaključio je direktor Juventusa Giuseppe Marotta.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije