Nedim Buza oduševio Evropu svojim igrama u Rimu

Buza briljirao u susretu protiv

Nedim Buza oduševio Evropu svojim igrama u Rimu

Nedim Buza sinoć je pružio odličnu partiju na kvalifikacijskom turniru Eurolige za juniore, a dobre partije nisu ostale nezapažene. 

"Nakon odličnih nastupa u pauzi između dvije sezone Nedim Buza je nastavio da zadivljuje košarkašku Evropu. Prvo je Buza vodio juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine do osvajanja Evropskog prvenstva divizije B za juniore, a potom je imenovan i za MVP-a turnira u Moskvi," rekao je za Buzu Rafal Juc, kolumnista portala Eurohoops.com i nastavio. 

 

"Pod velikim pritiskom nakon odličnih igara, Buza je malo pod pritiskom pao u prvom susretu protiv Stella Azzurra Rome, ali je sav svoj potencijal pokazao protiv Unicaje, postigao je 31 poen, od toga šest trojki iz osam pokušaja, uz sedam skokova i tri ukradene lopte. Međutim mora nastaviti raditi kako bi dokazao u budućnosti svoj NBA potencijal," riječi su Juca. 

 

"Buza je pokazao da je jako snalažljiv, te da može donijeti prave odluke u trenutku. Posebno je impresivan njegov šut sa distance, ospobito njegov brzi izbačaj, pa čak i sa udaljenosti NBA linije za tri poena. Još uvijek treba raditi na kontroli lopte, te preuzeti odgovornost kada se utakmica lomi, što je Buza i radio protiv Unicaje," završio je o našem mladom reprezentativcu, Rafal Juc.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.