Nedim Hadžić u izboru za nagradu "Golden Boy"

U društvu Donnarumme, Dembelea...

Nedim Hadžić u izboru za nagradu "Golden Boy"

Nedim Hadžić nominovan je za najboljeg mladog igrača do 20 godina, objavio je italijanski Tuttosport. 

Novinari ovog lista su u saradnji sa kolegama iz ostalih renomiranih svjetskih medija izabrali skoro stotinu kandidata koji će se boriti za prestižnu nagradu "Golden Boy", koja se dodjeljuje najboljem mladom fudbaleru. 

Na listi kandidata koji će se boriti za nagradu našao se i naš Nedim Hadžić. Hadžić je najtalentovaniji fudbaler u omladinskoj školi FK Sarajevo i trenutno je lider na listi strijelaca juniorske Premijer lige BiH, a njegove kvalitete su prepoznali i portugalski velikani Benfica i Sporting koji ga žele dovesti. 

Za nagradu "Golden Boy" još konkurišu redom poznata mlada imena. Mnoga od njih već imaju statuse zvijezda i igraju bitne uloge u svojim klubovima, između ostalog, Kylian Mbappe (Monaco) i Gianluigi Donnarumma (Milan).

Koliko je ova nagrada dobar parametar za nastavak karijere najbolje svjedoči lista dosadašnjih osvajača. Prvi ju je osvojio Van der Vaart, a potom Rooney, Messi, Fabregas, Aguero, Anderson, Pato, Balotelli, Gotze, Isco, Pogba...

Koji su sve igrači nominovani za prestižnu nagradu možete pogledati OVDJE, kao i dati svoj glas. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi