Jusufbegović na Zrinjski bez dva itekako bitna igrača

Biće sigurno vatreno u srijedu

Jusufbegović na Zrinjski bez dva itekako bitna igrača

S. Mlaćo
Pravi spektakl očekuje se u srijedu u Mostar. Velež će na svom stadion ugostiti gradskog rivala Zrinjskog i očekuje se sjajan meč.

Rođeni su u sjajnoj formi, a sinoć su to potvrdili pobjedom nad Borcem 1:0. Junak je bio Edo Vehabović.

Sa druge strane Zrinjski također igra sjajno, a u toku je meč ovog kola Plemića protiv Posušja (4:0) u Čitluku.

Problem za Velež svakako će biti crveni karton koji je dobio junak sinoćnjeg meča Edo Vehabović koji će tako propustiti meč u srijedu, ali i treći žuti karton za sjajnog vezistu Dinu Hasanovića.

Bez Hasanovića je nemoguće zamisliti vezni red Veleža, pa će Jusufbegović morati da traži drugu dobitnu kombinaciju.

U prvenstvu je Hasanović ove sezone upisao 17 nastupa i dodao jednu asistenciju, te je omiljen kod navijača s obzirom da je jedan od onih koji se nikada ne štede, čak naprotiv.

Oglasi

Vehabović je upisao 16 nastupa u prvenstvu, te dodao dva pogotka i dvije asistencije.

Nedim Jusufbegović sa Veležom radi sjajan posao. Mnogi to nisu ni očekivali na ovaj način, a on je govorio nakon sinoćnje nove pobjede.

“Nismo se odmorili. Hvala divnim ljudima, navijačima, Upravi... Borac je trebao da nas 'pojede' kondiciono, a to se nije desilo. Mi smo još dodali gas, diktirali smo ritam utakmice, postigli sjajan pogodak. Energetski smo bili potrošeni, momcima svaka čast, kapa do poda. Čestitam im, mislim da smo svi skupa na pravom putu“.

Već u srijedu derbi sa Zrinjskim. Umor će biti problem za Rođene.

“Nemamo alibi. Imamo kadar koji je spreman za sve probleme. Vjerujemo u sebe, svoje kvalitete i mi ćemo da damo maksimum. Nadam se da nećemo razočarati navijače“, dodao je Jusufbegović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Velež je trenutno na petom  mjestu i ima 30 bodova.

Narednog vikenda će odmjeriti snage sa FK Sarajevo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
nermine, nuder rezultata u čitluku!!!
2 1
prvak1905
Bit će gusto, bit će 0:2..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi