"Ispali smo magarci na ovoj utakmici jer smo ponovili istu grešku..."

Jusufbegović i Rendulić nakon mostarskog derbija

"Ispali smo magarci na ovoj utakmici jer smo ponovili istu grešku..."

E. Čaušević

Zrinjski je večeras u velikom mostarskom derbiju kao gost uspio da savlada Velež s minimalnih 1:0 u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon toga treneri oba tima otkrili su svoje utiske.

Zrinjski je uspio da dođe do nove pobjede u gradskom derbiju, a odlučujući trenutak utakmice desio se u 25. minuti kada je Kiš šutirao s vrha kaznenog prostora, a lopta je na putu do mreže zakačila Zeljkovića i završila u golu.

Velež je u drugom poluvremenu imao nekoliko velikih prilika da dođe do izjednačenja, ali je na kraju ostalo 1:0 za Zrinjski.

Nakon utakmice treneri oba tima su otkrili svoje utiske, a prvi se obratio Nedim Jusufbegović.

"Mislim da smo generalno odigrali dobru utakmicu i da smo njih sveli ni na jednu priliku, da smo ispali magarci u ovoj utakmici jer smo ponovili istu grešku kao u prvoj utakmici bez obzira što smo sve izanalizirali, ali možda trebamo više raditi da te stvari ispravimo. Kreirali smo 3-4 velike prilike, malo nam je nedostajalo da zabijemo gol koji bi nam sigurno donio preokret. Imam pravo da budem nezadovoljan rezultatom, ali momcima nemam šta da zamjerim", rekao je Jusufbegović i nastavio.

"Nema veze, tu smo još uvijek smo živi i borit ćemo se do kraja. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljom ekipom i da dominiramo".

Oglasi

Za Velež nema mnogo pauze i već za nekoliko dana čeka ih gostovanje Širokom Brijegu.

"Mi prijatelju ne odmaramo otkako je počelo prvenstvo, navikli smo na to. Postigli smo velike stvari i radimo dobro. Na tim krilima idemo dalje u nove pobjede. Hvala navijačima na podršci svih 90 minuta, bili su naš 12. igrač. Nismo ostvarili dobar rezultat, ali ovo je zalog za budućnost i da se ostvari dobar rezultat", zaključio je trener Veleža.

Nakon Jusufbegovića za Arena Sport svoj komentar dao je i Krunoslav Rendulić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Čestitke igračima na ne možda kvalitetnoj igri, ali smo pokazali da smo ekipa. Velež je uz nas najbolja ekipa lige i to je definitivno. Na kraju moramo biti sretni i zadovoljni s pobjedom. Možda nije bilo tako kvalitetan fudbal, ali moram naglasiti da smo imali dosta problema prije meča, puno bolesti i nešto malo povreda. S obzirom na okolnosti i sve što nas je pratilo moram biti i više nego zadovoljan", kazao je Rendulić.

Zrinjski je prvi sa 66 bodova, te ima 20 bodova i meč više od Borca. Ukoliko banjalučani sutra izgube od Igmana onda će Plemići i teoretski već tada osigurati odbranu titule prvaka naše zemlje. S druge strane, Velež je peti sa 41 bodom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Evo i trener im kaze da su magaRAd hahahahahahahahhaaaaaaaaaahaa
2 4
Fejker
Evo i trener kaze da su nadigrani, imali su srece…. jedino ih Velez nadigrao ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije